logo-type

سامانه مالیات حقوق به تازگی تاسیس شده تا مودیان بدون نیاز به مراجعه حضوری، صرف انرژی و وقت در ادارات، از طریق سایت غیر حضوری salary.tax.gov.ir لیست گزارشات حقوق کارمندان خود را بارگذاری نمایند. بزرگترین بخش مالیات را مالیات بر حقوق تشکیل می‌دهد و به همین خاطر کارفرمایان موظف هستند تا اطلاعات و جزئیات دستمزد کارکنان خود را در این سامانه به صورت گزارش ارسال کنند.
بنابراین مودیان مالیاتی بدون اینکه به ادارات دولتی مراجعه کرده و نیمی از وقت خود را در روز آن‌جا سپری کنند، به راحتی می‌توانند برای تسلیم الکترونیکی لیست مالیات حقوق، وارد سایت salary.tax.gov.ir شوند.

 

معرفی سامانه مالیات حقوق
تا چند سال گذشته، کارفرمایان و به صورت کلی اشخاص حقیقی و حقوقی برای تسلیم لیست مالیات بر حقوق باید به صورت حضوری به اداره مالیات مراجعه می‌کردند. اما اکنون با پیشرفت تکنولوژی، علم و فناوری، سامانه مالیات حقوق برای کلیه افراد ایجاد شده تا به سادگی بتوانند لیست مالیاتی خود را در سایت salary.tax.gov.ir بارگذاری کنند. البته علاوه بر درج اطلاعات حقوقی کارمندان، این امکان برای کارفرمایان وجود دارد که اطلاعات و جزئیات حقوقی و مالیتی را مشاهده نمایند.
لازم به ذکر است که این سامانه به صورت آنلاین و الکترونیکی می‌باشد و کاربران در هر نقطه‌ای از کشور که باشند، به راحتی می‌توانند برای تسلیم الکترونیکی لیست مالیات حقوق، وارد سامانه شوند. در ضمن به این نکته توجه داشته باشید که برای بارگذاری لیست حقوق کارکنان، ضروری است فرمت موجود در سایت را دانلود کنید و اطلاعات را در قالب همان فرمت ارائه دهید. زیرا جزئیات مهمی نظیر حقوق کارمندان، مزایا و مالیات بر حقوق در این سامانه قابل رویت است.
نحوه ورود به سامانه مالیات دستمزد
مدتی است که سازمان اداره مالیات کشور به منظور کاهش اتلاف وقت، انرژی و ازدحام مردم برای تسلیم لیست مالیات بر حقوق، سایتی را به نشانی اینترنتی salary.tax.gov.ir راه اندازی کرده است. سامانه مالیات حقوق با توسعه تکنولوژی و اینترنت به وجود آمده تا اشخاص حقیقی و حقوقی برای درج اطلاعات مالیاتی با مشکلات متعدی مثل ترافیک سنگین در سطح شهر، گرفته شدن بیهوده وقت و هزینه بنزین برای رفت و آمد نداشته باشند.
همانطور که گفتیم برای ارسال لیست مالیات حقوق، باید فرمتی که در سامانه salary.tax.gov.ir  قرار گرفته است را دانلود کنید و بعد اطلاعات مالیات حقوقی خود  و یا کارمندانی که توسط کارفرما باید گذاشته شود را در سایت قرار دهید. لازم به ذکر است که پیش از تمام مراحل گفته شده، بایستی در سامانه مالیات دستمزد ثبت نام کنید و بعد اقدامات لازم را انجام دهید.
ابتدا برای ثبت نام باید وارد سایت ارسال لیست مالیات حقوق شوید. نام کاربری و رمز عبور اختصاصی بسازید و بعد مابقی مراحل را انجام دهید. در غیر این صورت امکان ارسال لیست حقوق کارکنان، مشاهده جزئیات و اطلاعات مربوط به مالیات در سامانه وجود نخواهد داشت. به همین منظور در ادامه این مطلب قصد داریم که به نحوه ورود و ثبت نام در سامانه مالیات دستمزد بپردازیم:
✅ در مرحله اول، باید آدرس سایت مالیات حقوق به نشانی salary.tax.gov.ir را در مرورگر گوگل وارد کرده و جستجو نمایید.
✅ وارد صفحه اصلی سامانه شوید و بر روی گزینه “خدمات اصلی مالیاتی” و بعد “فهرست مالیات حقوق الکترونیکی” کلیک کنید.
✅ بعد از مطالعه نکاتی که درباره مالیات بر حقوق عنوان شده است، گزینه “ورود به سامانه جدید تسلیم لیست کارکنان” انتخاب نمایید.
✅ در مرحله آخر نام کاربری، کلمه عبور و عبارت امنیتی را وارد کنید تا عملیات ثبت نام در سایت ارسال لیست مالیات حقوق با موفقیت انجام شود.
نحوه ارسال لیست مالیات حقوق
یکی از مهم‌ترین موارد در مبحث ورود به سامانه مالیات دستمزد، نحوه ارسال لیست مالیات حقوق کارمندان است. در حال حاضر کارفرمایان به جای مراجعه حضوری، گرفتن نوبت و ایستادن در صف‌های طولانی اداره‌ها، باید به صورت آنلاین وارد سامانه salary.tax.gov.ir شوند و به فرمت داخل سایت برای ارسال مدارک توجه کنند.
اشخاص حقیقی و حقوقی برای اینکه بتوانند وارد این سامانه شوند و لیست مالیات حقوقی خود و یا کارمندان یک شرکت را در سایت به صورت آنلاین ارسال کنند، باید با نحوه بارگذاری لیست مالیات دستمزد آشنا باشند. به همین منظور در ادامه این مطلب، به مراحلی که برای ارسال این لیست باید طی کنید، می‌پردازیم:
✅ در ابتدا آدرس سامانه مالیات حقوق salary.tax.gov.ir را در مرورگر گوگل سرچ نمایید.
✅ سپس طبق مراحلی که گفتیم برای ورود به صفحه اصلی سامانه، نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کنید.
✅ پس از ورود به صفحه جدید، نکات گفته شده را با دقت مطالعه کنید و بعد گزینه ثبت و موافقیت را انتخاب نمایید.
✅ سپس جدایی از نام کاربری و رمز عبور، کد اقتصادی و کد اداره کل و تابعیت را در جایگاه مربوطه وارد کنید.
✅ اگر جز دسته کارفرمایان نیستید، اطلاعات بالا را به جز کد اقتصادی در هر جایگاه ثبت نمایید. به جای کد اقتصادی کد ملی خود را در فیلد مربوطه درج کنید.
✅ در نهایت وارد صفحه‌ای می‌شوید که در منوی بالایی آن گزینه‌های “حقوق بگیران” و “فهرست حقوق” وجود دارد. فهرست حقوق و بعد فهرست حقوق جدید را انتخاب کرده و لیست مورد نظر را تکمیل نمایید. پس از پر کردن فرم موجود در صفحه، بر روی گزینه ثبت کلیک کنید.
امکانات سایت مالیات حقوق
سامانه مالیات حقوق، علاوه بر اینکه خدمات غیر حضوری برای دریافت لیست حقوق بگیران دارد، امکانات دیگری در این سایت الکترونیکی به اشخاص حقیقی و حقوقی ارائه می‌دهد. بیمه، اظهارنامه مالیاتی، گواهی نامه ارزش افزوده و موارد دیگری که در اختیار سایر کاربران قرار داده است.
به این ترتیب با ورود به سامانه، درج نام کاربری و رمز عبور در جایگاه‌های مشخص شده، وارد صفحه جدیدی می‌شوید که ابتدا باید شرایط و نکات مهمی که در این بخش آمده است را مطالعه کنید. پس از مطالعه دقیق، گزینه ثبت و یا موارد بالا را خوانده‌ام، انتخاب کنید تا به صفحه دیگری منتقل شوید.
در این بخش گزینه‌های زیادی در نوار منو بالای صفحه وجود دارد. به ترتیب صفحه شخصی، فهرست حقوق، حقوق بگیران، راهنما، گزارش خطا و خروج که هر کدام دارای وظایفی است. اما در منو فهرست حقوق، زیر مجموعه‌هایی از جمله فهرست حقوق جدید، فهرست فایل‌های ارسالی، تبصره ماده 86، فهرست لیست‌ها و فهرست قبض‌ها موجود است.
در بخش حقوق بگیران نیز همانند منو فهرست حقوق، امکاناتی نظیر حقوق بگیر جدید، فهرست حقوق بگیران و خطاهای فایل پرسنل وجود دارد. بنابراین اشخاص حقیقی و حقوقی می‌توانند با توجه به نیازشان از خدمات غیر حضوری و آنلاین سامانه مالیات دستمزد بهره‌مند  شوند.
خلاصه مطلب
در این مقاله درباره موضوع سامانه مالیات حقوق صحبت کردیم. در سال‌های اخیر با پیشرفت اینترنت و تکنولوژی بیشتر کسب و کارهای دولتی و عیر دولتی رو به سمت غیر حضوری کردن کارها و ارائه امکانات و خدمات آنلاین رفته‌اند. اداره مالیات به همین خاطر سامانه salary.tax.gov.ir را تاسیس کرده تا کارفرمایان برای رد کردن لیست حقوق کارمندان و مشاهده جزئیات مالیات بر حقوق، از طریق این سایت اقدام کنند.
در ادامه نحوه ورود به سامانه مالیات دستمزد و ارسال لیست حقوق اشخاص حقیقی و حقوقی را توضیح دادیم. بنابراین افراد باید در ابتدا وارد سامانه شوند و مراحل ثبت نام را طی کنند. سپس برای ارسال لیست با فرمت خود سامانه، وارد سایت salary.tax.gov.ir شوند

لیست مالیات حقوق

محاسبه مالیات حقوق

نکات مهم و معافیت ها

طراحی ، کد نویسی و پشتیبانی : تیم tappcode